Cu ocazia plimbării noastre prin Danemarca, nu puteam rata o vizită la cel mai faimos parc de distracții al țării: Legoland Billund.

Parcul Legoland se află în mijlocul peninsulei Jutland din vestul Danemarcei. Este accesibil cel mai ușor de la aeroportul Billund din apropiere, dar se poate ajunge destul de ușor și din Aarhus sau chiar Copenhaga. De la cazarea noastră din apropiere de Odense am făcut o oră și jumătate până la parc.

Brandul Lego s-a născut chiar la Billund unde în 1949 s-a deschis prima fabrică a jucăriilor ce aveau să devină faimoase în lumea întreagă. Mai târziu, în 1968, în apropiere de fabrică s-a inaugurat primul parc tematic Legoland, care la rândul său a ajuns un brand internațional. Astăzi sunt zeci de parcuri Legoland în lume, dar cel din Billund este cel original și cel mai faimos, chiar dacă nu este cel mai mare dintre ele.

Am petrecut o după amiază întreagă la Legoland împreună cu familia. Un bilet de intrare ne-a costat 330 de coroane (cam 45 de euro) de persoană. Există uneori diverse promoții online sau alte reduceri posibile. Biletul include accesul gratuit la toate atracțiile. Primul lucru care l-am făcut a fost să luăm o hartă să ne planificăm timpul.

Harta parcului

 

De la intrare am admirat Miniland – orașele întregi construite din piese Lego – de la sate tradiționale, la centrul din Copenhaga, la metropole faimoase ale lumii. Ne-am plimbat cu trenurile, am mers cu barca pe lac, am mers la un film 4D și nu am ratat unele din cele mai mari atracții, precum Lego Canoe, Haunted House, ride-ul Ninjago sau roller-coasterele X-treme Racers sau Polar X-plorer.

Legoland este destinat în primul rand copiilor, dar sunt mai multe atracții destul de extreme și pentru cei mari. Cel mai frumos lucru în parc a fost că de-abia se deschisese după pandemie și nu era deloc aglomerat. Nu am așteptat la niciun ride mai mult de 3-4 minute!

Mai jos un scurt videoclip de prezentare a parcului.

 

Mai multe informații pe Site-ul parcului .

 

Notele mele pentru Legoland Billund:

 

Diversitatea atracțiilor: 7/10

Spectacole și animații: 7/10

Roller-coastere: 7/10

Atracții pentru copii: 10/10

Timp pierdut la cozi: 10/10

Preț intrare/mâncare: 9/10

Must try: Miniland, Polar X-plorer, X-treme Racers, Pirate Boats, Haunted House și mulțimea de plimbări cu trenulețe și vaporașe disponibile.

 

Nota parc: 8/10

 

La intrare în parc – deloc aglomerat

 

Miniland

 

Turnul panoramic

 

Vederi de 360 de grade peste parc

 

La plimbare cu trenulețul Lego

 

Cu barca printre castele Lego

 

Există mâncare disponibilă pentru toate gusturile

 

Pirate Boats

 

Trecem la ride-urile mai serioase

 

Lego Canoe

 

Barca se ridică cu liftul și apoi cade rapid de sus

 

Orășelul celor mici oferă o mulțime de activități

 

La plecare, am trecut și pe la fabrica Lego

 

… și normal pe la magazinul uriaș pentru suveniruri