Boston este unul din cele mai interesante orașe de pe coasta de est a Statelor Unite. Este un oraș cu o mare însemnătate istorică iar din punct de vedere economic este una din cele mai bogate metropole americane. Este de asemenea un loc interesant din punct de vedere turistic unde se îmbină istoria clădirilor coloniale cu strălucirea zgârie-norilor moderni.  Printre cele mai interesante atracții din Boston sunt traseul istoric Freedom Trail, portul turistic, arena de baseball Fenway Park, sau ceva mai departe universitatea Harvard sau zona turistică Cape Cod. Am ajuns la Boston cu treabă acum mai mulți ani, iar una din dăți am petrecut o zi vizitând câteva locuri din oraș.

Boston este capitala statului Massachusetts și cel mai important oraș al regiunii istorice New England. Populația orașului propriu-zis este de doar 600.000 dar incluzând suburbiile, numărul de locuitori al zonei metropolitane se apropie de 7 milioane.

Aterizarea spre aeroportul din Boston oferă întotdeauna vederi frumoase peste țărmurile golfului Massachusetts

 

Case de vacanța în golf

 

Downtown văzut din avion

 

Asemenea celor mai multe orașe americane, Boston nu este un loc foarte prietenos cu pietonii. Centrul istoric se poate face la pas dar în rest deplasările se pot face repede doar cu mașina.

 

Am început plimbarea din downtown

 

Clădirile istorice se învecinează cu unele moderne peste tot prin Boston

 

Park Street Church

 

Boston Common este oaza de verdeața din inima orașului. Este parcul preferat al localnicilor

 

Se întâlnesc veverițe la tot pasul prin parc

 

La monumentul lui George Washington

 

Nu departe de parc am mers la un restaurant foarte faimos în lume. Localul Cheers a fost făcut faimos de serialul din anii 80 cu același nume despre un bar unde toți clienții sunt prieteni și vin zilnic după muncă să își povestească ofurile. Serialul de comedie a durat mulți ani făcând faimoase în toată lumea personaje precum Sam, Diane sau Norm. O mulțime de actori mari și-au lansat cariera datorită Cheers printre care Ted Danson, Woody Harrelson sau Kirstie Alley.

 

Am avut plăcerea să iau masa la Cheers

 

„Where everyobody knows your name”

 

Dincolo de centru, am condus prin suburbiile Boston pentru a ajunge la Cambridge

 

Cambridge este unul dintre cele mai mari centre universitare ale Americii, fiind locul unde se află faimoasa Harvard.

Universitatea Cambridge din Marea Britanie nu are nicio legătură și nu există o asemenea universitate în SUA, dar multă lume face confuzia asta crezând că Harvard și Cambridge și două universități din apropiere de Boston.

 

Cambridge este un loc foarte animat, cu multe baruri și restaurante.

 

La campusul Harvard, în schimb e mult mai liniște.

 

„Am intrat la Harvard”

 

Campusul Harvard este împărțit în 3 zone din Cambridge și se întinde pe o suprafață de 85 de hectare

 

Harvard este locul unde au absolvit sute de mari cercetători dar și personalități de vază. Menționez doar câteva nume din lista foarte lungă a foștilor absolvenți faimoși: John F. Kennedy, T.S. Elliot, Leonard Bernstein, George W Bush, Bill Gates sau Barrack Obama.

 

Boston e un oraș cu multe parcuri verzi

 

Nivelul de trai în Boston este unul peste media americană iar mașini scumpe și restaurante de lux se pot vedea la tot pasul

 

Freedom Trail este poate cea mai mare atracție din oraș. Este un traseu turistic care trece pe la cele mai importante puncte din istoria orașului.

Începe din parcul Boston Common și trece pe la Faneuil Hall, sala unde s-a proclamat independenta statului de sub dominația britanică, pe la vechea primărie, pe la casa patriotului Paul Revere și se încheie pe Bunker Hill, locul unei mari batalii din războiul de Independență.

 

Faneuil Hall

 

Interiorul clădirii adăpostește un muzeu dedicat proclamării independenței

 

Memorialul Boston Massacre

 

Old State House (vechiul parlament)

 

Quincy Market este cel mai aglomerat loc din Boston. Piața alimentară unde localnicii vin la cumpărături dar și pentru a se întâlni la terase.

 

Old City Hall

 

Cam atâtea am văzut prin Boston în scurtul timp liber petrecut acolo. Mai sunt multe locuri interesante de văzut, o mulțime de muzee și experiențe care aș vrea să le încerc cândva precum un meci de baseball al Red Sox pe Fenway Park sau o cină cu homari proaspăt pescuiți la o tavernă din Cape Cod.

 

Boston Skyline