Londra este unul dintre orașele unde am ajuns de cele mai multe ori. Să tot fi fost vreo 7-8 vizite făcute în capitala Angliei de-a lungul anilor incluzând aici un sejur de vreo 5 zile când am fost cu un grup de studenți în facultate dar și alte reveniri mai scurte de 1-2 zile sau chiar câteva ore, unele dintre ele pe durata escalelor mai lungi dintre două zboruri.

Chiar dacă am fost acolo de multe ori, mai am și acum multe locuri pe care nu le-am vizitat sau experiențe de încercat. Londra este unul din cele mai atractive orașe ale lumii din punct de vedere turistic, unde mereu se găsește ceva nou de făcut. Pe lângă asta, acolo au loc zilnic evenimente de toate felurile – concerte, meciuri sau spectacole de teatru – opțiunile fiind mereu multiple.

Mai departe am făcut un scurt foto-articol despre o după amiază petrecută în metropola de pe Tamisa: o plimbare prin grădinile palatul Kensington, apoi prin zona Piccadily pentru a încheia seara la un spectacol musical în Theatre District

 

 

Aterizările la Heathrow oferă deseori o panoramă frumoasă pentru centrul Londrei datorită traficului aerian intens. Cât timp avioanele așteaptă aprobarea turnului de control, acesta se învârt în cerc peste oraș…

 

Zborurile din România aterizează de obicei pe Terminalul 5. De acolo, pentru a ajunge la sosiri e drum lung: trebuie luat un tren și apoi mai e mult de mers.

 

Atmosfera tipică suburbiilor metropolei britanice

 

Gara Paddington este principalul punct de sosire în Londra dinspre vest. Afluxul de pasageri este imens, peste 30 de milioane trecandu-i pragul anual.

 

De la gară am luat-o la pas

 

Fiind o zi însorită (ceva mai rar pe la Londra), a mers nu mai bine o plimbare prin parc. Am luat-o spre grădinile Kensington care nu sunt prea departe de gară

 

Vederi din grădinile Kensington

 

Veverițe la tot pasul

 

Cireși infloriți se pot vedea la Londra prin luna mai

 

Lacul Round Pond din mijlocul grădinilor. La mal se pot întâlni zeci de rațe și lebede.

 

La marginea grădinilor se află palatul Kensington. La intrare tronează o mare statuie a reginei Victoria. Castelul era închis pentru că înauntru se aflau membrii familiei regale. Tocmai se născuse al treilea copil al părinților Harry și Kate iar localnicii tot se perindau pe la palat în speranța de a-l vedea pe micul print.

 

Autobuze double-decker și taxiuri londoneze

 

Case luxoase pe Queen’s gate Rd

 

Statuile aurite din Albert Memorial

 

În apropiere de grădini se află Royal Albert Hall, sala de spectacole cea mai faimoasă a Londrei

 

Clădirile din jur au și ele o arhitectură aparte

 

Mai departe am luat The Tube (metroul londonez) în direcția Piccadilly, pentru că mai pe seară aveam rezervare la spectacol

 

Piccadilly este unul din punctele cele mai aglomerate din Londra, din punct de vedere pietonal dar și auto

 

Prin piață se pot întâlni la orice oră artiști stradali care mai de care mai interesanți

 

Fântâna Horses of Helios

 

La Londra încă mai există simbolicele cabine de telefon

 

Zona pietonală din apropiere este preferata turiștilor la Londra. Dincolo de arhitectura frumoasă, aici se află o mare varietate de restaurante și magazine de lux.

 

Tot pe acolo este Chinatown, unde poți crede ușor că ai ajuns în Asia

 

Dar destinația mea principală era Theather District. De la un asemenea birou se pot găsi bilete la orice spectacol iar uneori last-minute se poate găsi un chilipir.

 

Eu aveam deja rezervare la un musical pe care îmi doream de mult să îl văd: The Book of Mormon

 

Gata de spectacol în sala teatrului Prince of Wales

 

Book of Mormon este un spectacol de comedie scris de creatorii South Park. Musicalul ironizează aspecte ale religiei prezentând aventurile unui predicator mormon în încercarea lui de a converti un trib din Uganda. Evident nimic nu trebuie luat în serios. Timp de 2 ore și jumătate cu tot cu pauza dintre acte am râs cu lacrimi…

 

Spectacolul s-a terminat după lăsarea întunericului

 

La finalul zilei, pe Millenium Bridge pe Tamisa – una din cele mai frumoase priveliști nocturne ale Londrei.