Insula din Caraibe unde ne-am dorit cel mai mult să ajungem a fost St. Maarten. De ce? Pentru că este una din cele mai dezvoltate insule, este singura împărțită de 2 state europene: Franța și Olanda, pentru că are o locație strategică pentru a explora mai departe Antilele și – mai ales – pentru că acolo se află poate cel mai faimos aeroport din lume și plaja de unde pasionații de avioane urmăresc aterizările și decolările chiar la capătului pistei.

Insula San Martin (cum a denumit-o descoperitorul ei Cristofor Columb) a fost subiect de dispută secole întregi între coloniștii francezi și olandezi. Olandezii au fost primii care au înființat o colonie în sudul insulei în 1630, numită Fort Amsterdam (Philipsburg de azi). Spaniolii au încercat să preia înapoi controlul dar au fost înfrânți de flota condusă de Peter Stuyvesant. Imediat ce spaniolii au plecat, francezii au profitat și ei de oportunitate construind portul Marigot în vest. Nici unii, nici alții nu au redenumit insula ci doar au tradus numele în limba lor.

Coloniștii francezi și olandezi nu au reușit timp de secole să se înțeleagă asupra unei granițe, aceasta fiind schimbată de zeci de ori.

O poveste simpatică spune că toți coloniștii de pe insulă s-au pus de acord cândva să trimită câte un reprezentant pentru a stabili împărțirea corectă. Aceștia trebuiau să pornească din capete opuse ale insulei iar unde se întâlneau acolo va fi granița. Ca să meargă la fel de repede ei urmau să bea o sticlă de alcool. Olandezul a băut rom tradițional iar francezul a băut vin franțuzesc. Au mers ei, dar granița nu a ieșit egală, rămânând un teritoriu mai mare în partea franceză. S-a stârnit un mare scandal între locuitori. Olandezii au spus că francezul a trișat și a alergat, iar francezii au dat vina pe olandez care s-a îmbătat. 🙂

Cert este că nici azi insula nu e împărțită egal. Partea franceză ocupă cam 60% din suprafața de o sută și ceva de kilometri pătrați. Cu toate astea, în partea olandeză trăiesc 45.000 de locuitori, aproape dublu decât în partea franceză.

Sunt multe diferențe între cele două părți ale insulei. Nordul francez are plajele cele mai frumoase și sate liniștite. Sudul olandez este mai muntos, iar zona de coastă este foarte aglomerată și are inclusiv cartiere de blocuri înalte. Populația din nord este un amestec de francezi și creoli, urmași ai sclavilor aduși de pe plantații. Cei din sud sunt o populație mult mai diversă, având grupuri etnice de peste tot din jurul lumii. Nordul face parte integrantă din U.E., dar sudul deși este un teritoriu de peste mări al Olandei, nu este decât asociat al Uniunii.

Moneda din partea franceză este euro, iar în sud se folosește oficial Guldenul de Antile. Totuși, moneda cel mai comun folosită peste tot este dolarul american. În nord se vorbește mai mult franceză și creolă, iar în sud olandeză și engleză. Granița este marcată doar de semne, dar nu există controale între cele două state.

Infrastructura rutieră este foarte bine dezvoltată de ambele părți, iar traficul auto poate fi foarte aglomerat la orele de vârf. Există un aeroport în nord, la Grand Case, dar cel mai mare și important aeroport este în sud: Princess Julianna este aeroportul internațional și locul unde mii de pasionați vin să urmărească avioanele de pe plaja Maho.

Harta insulei

 

Am ajuns la St. Martin pe aeroportul Julianna din partea sudică cu un zbor din Barbados, operat de Caribbean Airlines. Zborul a durat cam 75 de minute iar pe traseu, avionul a survolat pe rând Martinica, Dominica, Guadelupa și Antigua. Peisajele de la geam au fost splendide.

 

Am încheiat zborul „panoramic” cu aterizarea peste plaja Maho.

 

Aeroportul din Saint Maarten este unul micuț, chiar dacă traficul de pasageri este cel mai mare din regiune.

 

Pentru a ne deplasa pe insulă am închiriat o mașină. Am primit un SUV nou și spațios. Drumurile pe insulă sunt foarte bune, iar distanțele mici. Se poate ajunge de oriunde, oriunde în mai puțin de o oră chiar și când e trafic.

 

La drum pe șoselele pitorești din St. Maarten

 

Cazarea noastră a fost  la un apartament spațios într-un complex rezidențial aflat la malul mării pe partea franceză. Eram chiar la câțiva metri de graniță. Locația a fost excelentă, dar am avut o mică problemă din cauza ei: roaming-ul e gratis în partea franceză (fiind U.E.) și foarte scump în partea olandeză. Trebuia să avem mare grijă în ce rețea folosim telefonul chiar și prin casă.

 

Ne-am făcut de la început proviziile pentru șederea noastră la apartament și am umplut dulapurile și frigiderul. Ne-am luat din prima de toate de la Carrefour să ne ajungă pe tot parcursul concediului. Toate produsele din St. Maarten vin ori din UE, ori din State. Prețurile mi s-au părut rezonabile, chiar foarte mici pentru unele produse.

 

Nu au lipsit desigur fructele tropicale, din care am cumpărat din belșug.

 

Am servit micul dejun zilnic pe terasă, unde aveam o vedere splendidă

 

Aveam și un vecin foarte cuminte care locuia în copacul din fața balconului nostru: o iguană simpatică

 

Puțin despre atracțiile de pe insulă… Cele mai multe plaje sunt în nord, la francezi. Grande Case, Plage de l’Orient și insula Pinel sunt locuri splendide cu plaje amenajate. În sud este însă plaja cea mai celebră: Maho Beach unde merge lumea să vadă avioanele. Capitalele Marigot și Philipsburg sunt ambele foarte cochete și interesante. Mai merită mers la parcul de distracții Rainforest Adventures, parcul cu păsări Parrot Ville sau rezervația naturală Loterie.

De asemenea, St. Maarten are legături bune spre insulele vecine. Cele mai la îndemână sunt St. Barth’s și Anguilla unde se poate face ușor o excursie de o zi din portul Marigot.

Despre excursiile pe alte insule o să povestesc separat. Mai departe, o să vă spun despre atracțiile locale.

 

 

Desigur că prima zi în St. Martin nu puteam merge decât în cel mai faimos loc de pe insulă, plaja de la capătul pistei aeroportului internațional. Maho Beach este un loc extraordinar, unul din puținele de acest gen din lume.

Maho Beach se află chiar la capătul pistei aeroportul Princess Julianna (SXM). Pista aeroportul este destul de scurtă din cauza reliefului. Avioanele aterizează foarte aproape de țărm, peste oamenii aflați pe plajă, și decolează chiar de la capătul său. Traficul aglomerat din SXM face ca în sezon să aterizeze multe zeci de zboruri, incluzând avioane mari, precum 777 sau A330. Pentru pasionații de plane spotting este o adevărată Mecca. Nu mai pui că și plaja în sine este foarte frumoasă.

Există un drum care separa pista de plajă pe care se ajunge la o parcare mare. Deși pare periculos, drumul este deschis când avioanele aterizează și decolează. Chiar când soseam, am prins un 737 American Airlines aterizând la câțiva metri deasupra noastră.

 

La capătul din stânga al plajei, lângă parcare sunt mai multe terase unde poți mânca ceva cât timp urmărești zborurile.

 

Am prins și o masă cu vedere bună

 

Orarul zborurilor „importante” (adică avioanele mari) este actualizat permanent. Cele mai multe aterizări sunt în jurul prânzului.

 

Plaja era plină de turiști

 

Vine vedeta zilei: zborul Air France de la Paris

 

Partea din dreapta a plajei este mult mai liberă. Acolo am petrecut restul zilei și am închiriat șezlonguri și umbrelă.

 

Apa era perfectă de baie între două aterizări

 

De sub umbrelă am urmărit cu mare plăcere aterizările, dar și ne-am distrat la decolări. Când avioanele mari decolează, jetul motoarelor îi aruncă pe toți curajoșii din centrul plajei în mare. E un fel de sport extrem practicat la Maho Beach, iar pentru privitori e super amuzant.

 

Poze cu avioanele pe Maho Beach

 

Avioanele mici și elicopterele care fac legătura cu insulele vecine aterizează și ele frecvent.

 

 

Philipsburg este capitala Sint Maarten, partea olandeză a insulei. Este un orășel modern, cochet și foarte dens populat.

 

Philipsburg este locul unde ajung vapoarele de croazieră (îndeosebi cu turiști americani) și poate fi extrem de aglomerat în momentele de îmbarcare și debarcare ale uriașelor nave.

 

Centrul istoric din Philipsburg include câteva clădiri coloniale vechi de sute de ani

 

Orașul are și o plajă urbană extinsă. Plaja nu e rea deloc, dar apa mi s-a părut puțin poluată din cauza numărului mare de ambarcațiuni din port.

 

Restaurantele de pe faleză mai amintesc puțin de Olanda. Noi am luat o gustare la Dutch Blonde, cel mai faimos dintre ele.

 

Blocuri de apartamente la periferia Philipsburg

 

 

Marigot este capitala Saint-Martin și se află în partea de vest. Se află într-un golf natural foarte pitoresc dominat de dealul pe care este vechea cetate.

 

La magazine se vinde modă ca la Paris, localnicii servesc o cafea cu croissant sau un digestiv la terase iar la difuzoare se aude muzică la acordeon. Dacă nu era vegetația tropicală și clima puteam să jur că suntem undeva pe Coasta de Azur.

 

Deasupra Marigot pe deal se află Fortul St. Louis. Fortificația a fost construită de francezi în secolul 18 pentru a apăra portul.

 

Urcarea până în vârf nu ar fi foarte dificilă în mod normal, dar la soare, la 35 de grade, nu e chiar ușor.

 

Vederile de pe zidurile cetății, peste Marigot sunt superbe

 

Pe dealurile mai sus de Marigot se poate vedea o priveliște și mai completă dar și un apus frumos în fiecare seară.

 

 

Grande Case este cea mai importantă stațiune din partea franceză, aflată puțin mai la nord de Marigot. La Grande Case este o plajă frumoasă și un port turistic, dar noi am fost acolo de mai multe ori pentru a servi cina.

La Grand Case sunt cele mai multe și cele mai bune restaurante de pe insulă. De la restaurante fine dining cu specific franțuzesc, la tonete cu pește proaspăt la grătar, există ceva pentru toate gusturile. Dacă în Barbados nu fusesem foarte încântați de mâncare, în Saint Martin am mâncat excelent.

 

Langoustines sunt specialitatea locală. Homarii caraibieni sunt o delicatesă dar se pot găsi la prețuri mult mai rezonabile decât pe la noi.

 

La Grande Case atmosfera era frumoasă în fiecare seară. Se organizau bâlciuri, concerte reggae și se strângeau turiști din toate colturile insulei. Am prins chiar un carnaval acolo într-una din seri

 

Spuneam că cele mai frumoase plaje sunt pe partea franceză, mai ales în zona de nord-est.

Punctul Rotary este un loc panoramic în zona de est a insulei. Acolo, este un parc natural. Apa este foarte mică și se poate ajunge pe jos la câteva insulițe din golf. Plimbarea se numește drumul lui Moise.

 

Insula Pinel a fost unul din locurile unde ne-am simțit cel mai bine în St. Martin. Pinel e o mică insulă lungă de mai puțin de un kilometru în nord-estul insulei. Aceasta se află în mijlocul unui parc natural marin și are o plajă splendidă: Yellow Beach. Pe insulă se ajunge cu barca după o plimbare scurtă, de vreo 10 minute.

 

Yellow Beach, poate cea mai frumoasă plajă din St. Martin

 

Am făcut și o scurtă drumeție pe Pinel. În vreo jumătate de oră am înconjurat la pas toată insula.

 

Insula Pinel este faimoasă și pentru zecile de iguane care trăiesc acolo. Sunt foarte prietenoase și bucuroase să primească resturi de la restaurant.

 

La restaurantul plajei, specialitatea sunt desigur homarii. Crustaceele pescuite în aceeași zi sunt ținute în cuști la mal iar clienții își pot alege exemplarul înainte să fie gătit.

 

 

Plage de l’Orient este cea mai întinsă plajă din St. Martin. Are vreo 3 kilometri iar majoritatea plajelor sunt amenajate cu șezlonguri și umbrele. La multe dintre ele șezlongurile sunt gratuite pentru cei care servesc masa la restaurant. Partea de sud a plajei este separată fiind rezervată nudiștilor. Este chiar cea mai faimoasă plajă pentru nudiști din Caraibe.

 

Masa servită pe plajă a fost chiar bună, iar înghețata după delicioasă

 

 

Parrot Ville Park este un mic parc ce adăpostește sute de papagali și păsări tropicale. Am făcut un tur foarte drăguț acolo. Am primit mâncare pentru păsări și la scurt timp ne-am trezit cu mai mulți papagali pe noi.

 

Rainforest Adventure este parcul de aventură din St. Martin. Cocoțat pe un deal, oferă mai multe activități pentru pasionații de adrenalină precum tiroliene sau bungee jumping.

Biletul standard include o vizită la muzeu și urcarea cu telescaunul până în vârf, la care se pot adăuga tot felul de activități extreme.

 

Sus pe deal sunt amenajate pasarele de lemn care permit accesul la diversele activități.

 

Flying Dutchman e experiența cea mai extremă: o cădere cu tiroliana de peste 1000 de metri, tocmai până la baza dealului.

 

Eu m-am mulțumit cu vederile frumoase

 

De sus se vede vulcanul stins care s-a ridicat cândva din mare și a creat St. Martin și insula Anguilla în depărtare.

 

Philipsburg și insula St. Barth’s dincolo de mare

 

Aeroportul SXM și plaja Maho

 

Tot ce pot să mai spun în încheiere despre St. Martin este că e una din cele bune destinații de vacanță din lume. Cel puțin pentru noi totul a fost ideal. Ai orașe moderne dar și locuri liniștite. Plajele sunt o minunăție, poți face excursii pe mare spre insulițe și rezervații marine. Poți urmări avioanele cum aterizează sau poți decola cu ele spre insule învecinate. Ai unde să faci cumpărături de orice fel și poți mânca la restaurante excepționale la prețuri decente. Pe scurt, ai ce face și nu poți să te plictisești decât dacă vrei.