Parcuri de distracții – Ocean Park Hong Kong

 

N-am apucat până acum să povestesc despre parcuri de distracții. E o pasiune de-a mea și o sa încerc sa adaug mai multe articole din parcurile pe unde am mai fost. Cum spuneam în serialul despre Hong Kong un loc care merită văzut pe insulă este Ocean Park.

În Hong Kong sunt două mari parcuri tematice, Disney land HK și Ocean Park. Nu am avut timp sa mergem la ambele asa că a trebuit sa alegem. Din review-urile citite, am hotărât că Ocean Park ar fi o idee mai bună, mai ales că Disneyland fie el si in Asia nu cred că e ceva foarte diferit de cel de lângă Paris.

Cum se ajunge aici: în primul rând trebuie sa ajungeți în Hong Kong 🙂 Din oraș sunt multiple autocare ce fac legătura cu parcul plecând din apropiere de turnul ICC, lângă stația MTR Admiralty. Intrarea în parc costă în jur de 280 HK$ (cam 25 de euro), transportul nefiind inclus.

Parcul atrage cei mai multi turiști în Hong Kong și este în primele zece parcuri de distracții din lume ca număr de vizitatori. Pentru ca am mers într-o zi libera în China, am reușit și noi să observam din plin cât de vizitat este.

Parcul este uriaș, aflat pe un deal în sudul insulei Hong Kong în zona Aberdeen. Tematica se bazează pe diversele zone de vegetație ale lumii iar parcul este împărțit într-o zona construita pe vârful dealului (the Summit) și mai multe zone construite la baza acestuia, legate cu o telegondola lungă de câțiva kilometri, un tren subteran asemănător unui submarin și o mulțime de scări rulante.

Un sfat foarte important: dacă vizitați într-o zi foarte aglomerata un parc de distracții, oricare ar fi el, evitați “ordinea” obișnuita de vizitare a locurilor. Noi asa am făcut aici, începând de la cel mai îndepărtat punct, unde încă nu ajunsese picior de turist terminând cu primele atracții. Asa am reușit sa nu stam la cozile care pot dura și peste o oră pentru o atracție.

Harta Ocean Park

Front 6C_Daily_ENG_Ocean Park-R9.ai

Toate atracțiile sunt gratuite, incluse în prețul de intrare. Principalele sunt roller-coaster-ele, câteva din ele foarte reușite în frunte cu uriașul Hair Raiser construit în vârful dealului. Mai jos un filmuleț POV. La finalul zilei, m-am încumetat sa ma dau în Hair Raiser și pot spune ca senzația și mai ales priveliștea sunt geniale.

Hair Raiser

Alte roller coasters sunt Mine Train, Arctic Blast și The Dragon, destul de rapide. Mine Train a fost puțin mai dificil pentru ca bara de protecție în vagon era destul de strâmta și am suferit puțin la curbele bruște. Alta atracție care mi-a plăcut este Raging River din care sigur ieși ud leoarcă.

În rest, sunt o mulțime de spectacole de acrobație, muzica sau dresaj de animale care se desfășoară în timpul zilei. Programul din ziua respectiva trebuie verificat la intrare in fiecare zi.

Conform cu tema parcului, exista foarte multe zone în care puteți vedea animale specifice diverselor regiuni – tropicale, polare, montane sau acvatice. Am văzut dresaj de morse, de crocodili sau de ursi. La diverse ore puteți participa la hrănitul animalelor. Vedetele sunt evident, ursii panda donați de mărinimosul guvern central. Tot aici însa, am văzut pentru prima data un urs panda rosu dar și o mulțime de pinguini.

Este unul din cele mai bune parcuri de distracții in care am fost. Dacă ajungeți vreodată în HK, trebuie sa petreceți minim o zi aici.

Dacă tot m-am apucat mai nou să fac review-uri de parcuri, pot să dau și niște note:

Diversitatea atracțiilor: 10/10

Spectacole și animații: 8/10

Roller-coastere: 9/10

Atracții pentru copii: 10/10

Timp pierdut la cozi: 7/10

Preț intrare/mâncare: 9/10

Must try: Hair Raiser, Mine Train, Raging River, Panda Village, South Pole, Cable car

Nota parc: 9/10

 

 

In autobuz către parc

DSC00631

Intrarea in parc

DSC00637

Aquarium, pe fundal The Summit

DSC00638

Spectacol la fântâni

DSC00642

Una din sălile de spectacol

DSC00644

Show-ul Sea Voyage

DSC00648

Telecabina

DSC00654

Zona de jocuri Old Hong Kong

DSC00660

Panda roșu

DSC00668

și panda tradițional, evident lenevind

DSC00671

Pești aurii ciudați

DSC00680

Trenul “submarin”

DSC00686

The Rapids

DSC00687

The Summit

DSC00694

Turnul panoramic

DSC00698

Priveliștea superba de sus

DSC00706

 

DSC00708

 

DSC00714

Mine train

DSC00723

Raging River

DSC00724

Nu ajunge căderea în apă, vei mai fi și împuscat cu apă de alții

DSC00727

Pe scările rulante

DSC00733

The Dragon

DSC00747

Ferris Wheel

DSC00754

Se lasă seara

DSC00756

South Pole

DSC00761

DSC00765

DSC00770

Hair raiser, cel mai mare roller coaster

DSC00774

Here I go 🙂

DSC00776

La întoarcere după drumul cu telecabina

DSC00789

 

Leave a Reply