Am povestit deja de plimbarea care tocmai am făcut-o la Köln. Principalul motiv pentru plecarea de weekend a fost parcul Phantasia Land din apropiere. Phantasia Land este unul din cele mai vechi parcuri de distracții din Europa, înființat în 1967 și este cel mai mare din regiune.

Cum ajungeți aici: Din Köln sunt cam 25 de kilometrii pana la parc, aflat lângă orășelul Bruhl la sud-vest de Köln. Marea majoritate a vizitatorilor vin aici cu mașina dar există și opțiuni de a ajunge cu transportul în comun, existând un shuttle de la stația U-bahn din Bruhl.

Sfatul meu e să alocați cel puțin o zi întreagă pentru Phantasia Land fiind vorba de un parc foarte mare ca suprafață și cu o mulțime de atracții. Noi am ajuns înainte de prânz pe la 11 și ceva și am plecat la 6 la închiderea parcului dar nu pot spune că ne plictisisem.

Un bilet de intrare pentru adulți costă 45 de euro și este valabil pentru toată ziua și incluzând accesul liber la toate atracțiile din parc. Există mai multe zone de restaurare, mai ales standuri care servesc mâncare cu specific german dar și zone de picnic pentru cei care preferă să aducă pachete de acasă.

Parcul este împărțit în 6 zone tematice: China, Africa, Mexic, Berlin, Mistery și Fantasy. Aceasta din urma este prima zona care a fost inaugurata în parc prin anii 70.

Primul lucru care impresionează în parc sunt detaliul cu care au fost făcute construcțiile tematice, începând cu palatul Timbuktu din Africa, pagodele chinezești, culorile caselor din Mexic și continuând cu eleganța clădirilor din Berlin până la imaginația cu care au fost create atracțiile din Fantasy.

Prima atracție pe care am încercat-o a fost Maus au Chocolat, un simulator 3D în care împuști cu laserul șoricei care apar din toate direcțiile, asta în timp ce te plimbi cu niște mașinuțe. Am continuat cu Wuze Town, o zona mai de copii, unde ne-am plimbat cu hidrobicicleta și cu Wurling Express, trenulețul care plutește deasupra parcului. Am mai încercat câteva atracții mai mici după care am trecut la lucruri puțin mai serioase cu Night Temple Watch, cel mai mare roller coaster indoor din lume. Trenul merge repede pe întuneric complet, o senzație foarte tare când nu știi ce urmează sau cât de lungă e curba sau căderea care vine.

Am asistat și la câteva spectacole aici – în cinematograful din zona Berlin am văzut filmul Pirates 4D iar în zona chinezeasca am asistat la un spectacol de acrobație.

Există mai multe de atracții pentru amatorii de adrenalină însă majoritatea din parc sunt axate către copii.  Cele mai importante atracții sunt 2 roller coastere – Black Mamba și Colorado Adventure. Ultimul a fost inaugurat în anii 90 de Michael Jackson. Aici m-am dat și eu. Nu este tocmai cel mai nebun roller-coaster însă este unul din cele mai lungi în care am fost. Cel mai nebun de aici este Black Mamba, dar din cauza cozii lungi nu am ajuns să ne dăm în el.

Colorado Adventure:

Black Mamba:

Pentru finalul zilei am păstrat River Quest, o atracție în care mergi cu bărci rotunde pe ape rapide. Am păstrat asta pentru final pentru ca în caz ca ne udăm prea rău să putem fugi repede la mașină. Bine am făcut, pentru că circuitul pare mai scurt inițial însă exista o parte care nu se vede de jos, în care bărcile sunt urcate cu liftul mai multe etaje până în vârful clădirii de unde sunt aruncate cu viteză mare prin cascade până jos.

Pot să vă mai spun ca deși era toamnă am prins o zi foarte aglomerată, asta înseamnă ceva timp de așteptare la cozi. Dacă ajungeți pe aici și aveți posibilitatea, încercați să evitați weekend-ul. Alternativ mai exista un Fast Ticket prin care se pot sări cozile. Dacă vă planificați bine de la început puteți oricum să le ocoliți. Prin parc există ecrane care arată timpul de așteptare de la fiecare atracție și puteți merge la cele care sunt mai libere la momentul respectiv.

Mai multe informații pe Site-ul parcului .

Notele mele pentru Phantasialand:

Diversitatea atracțiilor: 8/10

Spectacole și animații: 8/10

Roller-coastere: 8/10

Atracții pentru copii: 10/10

Timp pierdut la cozi: 7/10

Preț intrare/mâncare: 8/10

Must try: Black Mamba, Colorado Adventure, River Quest, Mistery Castle

Nota parc: 8/10

 

Spre Phantasialand

DSC02599

 

Parcarea uriașă

DSC02613

 

Intrarea din spate e mult mai puțin aglomerată

DSC02616

 

Zona China

DSC02618

 

Am prins și un spectacol

DSC02627

 

Feng Ju, templul care se învârte

DSC02942

 

Parcul este amenajat cu mare atenție la detalii

DSC02639

 

Zona Mexic

DSC02647

 

Water splash

DSC02654

 

Face painting

DSC02663

 

Zona Berlin

DSC02665

 

Maus au Chocolat

DSC02678

 

Zona Fantasy

DSC02687

 

Wurlinger Express

DSC02691

 

Wuze Town, orășelul copiilor

DSC02690

 

Cu hidrobicicleta

DSC02697

 

Fantasy văzut de sus

DSC02744

 

Niște case foarte simpatice

DSC02801

 

Roller coaster pe întuneric

DSC02837

 

Simulatorul spațial

DSC02843

 

La film, Pirates 4D

DSC02850

 

Un carusel cu două etaje

 

DSC02857

 

Unde am dat în mintea copiilor

DSC02874

 

Zona Africa

DSC02876

 

Black Mamba

DSC02917

 

Coadă mare la intrare

DSC02920

 

Talocan

DSC02885

 

Aici nu m-aș da

DSC02894

 

Colorado Adventure

DSC02909

 

Dacă s-a dat Michael, sigur pot să mă dau și eu 🙂

DSC02932

 

River Quest

DSC02953

 

N-am scăpat uscați

DSC02954

 

Repede la mașina

DSC02794