Am povestit deja despre un parc de distracții, dar pentru serialul acesta m-am gândit să continui cu parcul meu preferat și în același timp primul parc important în care am ajuns vreodată – Portaventura. Se întâmpla prin 2008 când eram în concediu pe Costa Brava.

Portaventura se află în orașul Salou în Spania, foarte aproape de Tarragona, la vreo 100 de kilometri sud de Barcelona. Noi atunci am fost atunci într-o excursie organizată plecând din Lloret del Mar, adică am avut transportul și biletul de intrare inclus.

Portaventura este cel mai vizitat parc de distracție din Spania și unul dintre primele în Europa. Cum spuneam, a fost primul parc mare în care am ajuns dar după mulți ani și mai multe parcuri vizitate, a rămas preferatul meu.

Cum ajungeți: Cel mai ușor se ajunge din Barcelona. Variante de zboruri directe la Barcelona sunt multiple din București. Dacă mergeți pentru un concediu pe Costa Brava (la nord de Barcelona) sau pe Costa Dorada (la sud) cel mai simplu e sa luați o excursie organizată din stațiunea în care vă cazați. Există transfer direct cu autocarul din Barcelona din centru sau de la aeroporturile din oraș (BCN sau REU). Alternativ, cel mai bun mod pentru a vizita regiunea e sa închiriați o mașina. La parc se poate ajunge ușor cu mașina mergând mai puțin de o ora din Barcelona pe Autopista del Mediterraneo. Un bilet de intrare costa normal 45 de euro pentru un adult, însa exista deseori promoții sau vouchere de reduceri.

Parcul este împărțit în 5 zone tematice: Mediterania, Polynesia, China, Mexic și Vestul sălbatic. Am vizitat parcul toamna și în momentul vizitei noastre tematica era de Halloween, iar de-a lungul anului parcul se schimba pentru diverse sărbători.

 

Harta parcului

Port-aventura-map

 

Portaventura are tot felul de atracții, de la spectacole pentru copii cu animale sau cascadori, la simulatoare 3D și atracții pe apă, sau de la carusele la roller coastere mai mici sau mai mari pentru cei care caută adrenalină. Aici se afla și Dragon Khan, votat pe mai multe site-uri ca cel mai bun (a se citi nebun) roller coaster din Europa. M-am dat în Dragon Khan și pot să confirm, e o experiență incredibilă. Trebuie sa recunosc că am ieșit cam amețit din el. Cam așa arată Dragon Khan:

 

Mai sunt multe alte roller coastere în parc, printre care Furius Baco – unul din cele mai rapide din lume, Stampida unul din cele mai mari roller coastere de lemn din lume, El Diablo – trenul de mina și Shambalala un alt roller coaster uriaș construit lângă Dragon Khan. Cel din urmă este cel mai înalt din parc și a fost deschis în 2012 după vizita mea.

În rest, fiecare zonă are spectacolele ei tematice pentru regiunea respectiva. Cel mai mare spectacol din parc este Fiestaventura, un show de artificii, lasere și muzica care se tine doar vara. Noi am fost la un spectacol cu papagali în zona Polynesia și la un show western cu cascadori în vestul sălbatic. În plus, în zona Mexic am luat o masă specifică asistați la un spectacol de muzică cu mariachi.

În prezent este în construcție o noua zonă în parc, Ferrari World care se va deschide în 2016.

Notele mele pentru parc:

Diversitatea atracțiilor: 10/10

Spectacole și animații: 9/10

Roller coastere: 10/10

Atracții pentru copii: 10/10

Timp pierdut la cozi: 9/10

Preț intrare/mâncare: 9/10

Must try: Dragon Khan, Shambalala, Stampida, Furius Baco, Grand Canyon Rapids, El Diablo, Tutuki Splash, spectacolele din China sau Far West și Fiestaventura.

Nota parc: 9.5/10

Până acum, Portaventura e cel mai bun parc în care am fost. Dacă ajungeți prin Barcelona sau în zona nu ratați să mergeți și aici. Altfel, cred că doar parcul în sine merită o călătorie în Spania.

 

 

Intrarea în parc

 

Tematica de Halloween

 

Zona Mediterrania

 

Furius Baco, un roller coaster de mare viteză

 

Zona Polynesia

 

Sea Odissey, un simulator 3D

 

Se poate merge intre zonele parcului și cu bărcile

 

O altfel de barcă

 

Intrarea în China

 

Unde se află Dragon Khan

 

Puțin curaj înainte

 

Eram și eu pe-acolo

 

Trenul de mină

 

Zona mexicană

 

Prânz cu mariachi

 

Halloween în Mexic

 

Serpiente Emplumada

Vestul sălbatic

 

Spectacol cu împușcături și cascadori

 

Grand Canyon Rapids

 

Niște copii ne-au stropit bine cu pistoalele cu apă când ne-am dat, dar ne-am revanșat 🙂

 

La uscat

 

Înapoi către Costa Brava