Turul nostru prin Africa nu ar fi fost complet fără un safari prin savana, fără să vedem lei, leoparzi, zebre sau girafe. Cel mai renumit parc din Africa de Sud este Kruger, aflat la granița cu Mozambicul din est. Noi am ales să mergem într-un loc mai special: la Sun City unde se află o rezervație naturală impresionantă în parcul Pilanesberg din apropiere dar și unul dintre cele mai luxoase hoteluri de pe continentul african: Palace of the Lost City.

Acum câțiva ani am văzut împreună filmul Blended, o comedie romantică cu Adam Sandler și Drew Barrymore. Filmul este despre doi părinți singuri care câștigă o vacanță împreună cu copii la un resort de lux din Africa. De când am văzut Blended am remarcat hotelul fantastic unde s-a filmat și am aflat că acel loc chiar exista la Sun City undeva la nord de Johannesburg. Am rămas cu o dorință de a ajunge cândva acolo iar când am decis că mergem în Africa de Sud în luna de miere, fără discuție, Sun City avea să fie una dintre cazări.

 

 

Zona Pilanesberg și Sun City sunt malaria-free spre deosebire de parcul Kruger și asta a fost un motiv în plus pentru a merge acolo, neavând niciun chef să stăm cu pastilele anti-malarie după noi în luna de miere.

Zborul de la Cape Town l-am luat până pe aeroportul Lanseria de lângă capitala Pretoria. Acesta este cel mai apropiat aeroport de Sun City. Distanța de la aeroport este de 150 de kilometri și se parcurge cam în două ore cu mașina. Am vrut să comandăm un shuttle spre Sun City dar spre surpriza noastră oferta pentru un transfer de la aeroport era de 200 de euro dus! A fost mult mai ieftin să închiriem o mașină de la aeroport pentru a o folosi doar pentru transfer. Mașina pentru 4 zile a costat 100 de euro și a fost mult mai convenabilă chit că la resort nu s-a mișcat din parcare.

Drumul a fost plăcut, parțial pe autostradă, dar am și trecut prin câteva sate extrem de sărace și locuri care nu ni s-au părut foarte sigure. Peisajul din savană de pe traseu e frumos și nu prea semăna cu nimic din ce mai văzusem până atunci. Dacă la Cape Town vremea era mai răcoroasă, în nord era sezonul ideal. Temperatura era de 25-30 de grade ziua, iar clima era uscată cu 0% șanse de ploaie. Singurul minus era că noaptea se făcea destul de răcoare.

Înainte de apus am sosit la Sun City. Am trecut pe la barierele de la intrare în complex unde am prezentat rezervarea iar apoi am lăsat mașina valetului să fie dusă în parcarea subterană. Prima imagine cu Palace of the Lost City a fost una de uluire. Hotelul arată incredibil. Am fost primiți călduros și conduși în camera noastră unde am fost așteptați cu vin, fructe și flori. Camera era imensă, avea vreo o sută de metri lungime iar balconul avea vedere spre o cascadă. Pot spune că hotelul de 5 stele din Sun City este cel mai luxos loc unde am stat vreodată.

Pe parcursul celor 3 zile pline petrecute la Sun City Resort am avut tot timpul ce face fără să ieșim din resort. Complexul este imens. Include vreo 5 hoteluri dintre care cel mai impunător este Palace of the Lost City. Sunt vreo 10 piscine, o sală de spectacole, terenuri de golf, o grădină imensă de 10 hectare cu flori și animale rare, un cazinou, zeci de restaurante și multe alte atracții. Cel mai impresionant loc este poate Valley of the Waves zona de plajă care include piscina care creează valuri artificiale.

Mâncarea a fost excepțională. Am avut micul dejun inclus și o gustare la prânz. La cină ne alegeam la ce restaurant să mergem. Bufetul din restaurantul mare includea câteva sute de feluri de mâncare de oriunde din lumea asta și chiar și cel mai pretențios om avea ce alege. Dimineața aveam mini-spectacole cu cântece tradiționale făcute de angajații din resort iar seara erau spectacole mai mare la sala de concerte. După masă făceam o plimbare prin grădinile exotice iar apoi mergeam la plajă la Valley of the Waves. Acolo ne așezam pe nisip sub umbrele și ne bucuram de atracțiile acvatice. Principala era piscina care la câteva minute genera valuri uriașe dar tot acolo mai era și un lazy river pe care te puteai plimba în colac și câteva tobogane mari parte dintr-un aquapark.

Seara după cină mergeam pe la cazinou. Nu am stat să jucăm sume serioase ci ne-am mai petrecut timpul la preferatele noastre: slot machines jucând pe sume mici. Acolo am mai pierdut 20-30 de dolari, am mai și câștigat, dar ținând cont că la cazinou consumația e gratuită oricum am ieșit pe plus. La încheierea serii ne aștepta șoferul care ne ducea înapoi la camere. De altfel, peste tot prin resort ne deplasam cu limuzina, gratuită pentru toți cei cazați la The Palace. Când voiam să mergem oriunde dădeam un telefon și mașina sosea în câteva minute.

Alte amintiri frumoase le avem de la The Maze of the Lost City, labirintul complex din care am reușit să ieșim cu greutate și de la Village Museum un loc care prezintă viața triburilor din Africa. Acolo am asistat și la un spectacol de muzică tradițională și am învățat să dansăm alături de cântăreți. Din resort se pot face și mai multe tipuri de excursii safari pentru observa fauna din savană și a întâlni „the big 5” cele mai importante animale de pe continent. Am făcut un safari de o jumătate de zi prin parcul Pilanesberg dar asta am păstrat pentru articolul ce urmează.

Închei prin a vă spune că dacă ajungeți prin Africa de Sud, Sun City este un loc care nu trebuie ratat. Nu sunt tocmai un adept al resorturilor de lux, dar acolo chiar ai ce face, iar locul chiar dacă nu este ieftin, este rezonabil comparativ cu orice hotel exclusivist din Europa sau Asia. Palace of the Lost City este de departe cel mai bun hotel din complex și un loc perfect pentru o lună de miere.

 

Am aterizat pe micul aeroport Lanseria, aproape de Pretoria

 

Am închiriat o nouă mașină

 

Drumul spre Sun City

 

Intrarea în complex

 

Am lăsat mașina valetului și nu am mai văzut-o până la plecare

 

Camera noastră

 

Am fost întâmpinați cu vin și fructe

 

și flori surpriză pentru soție

 

Lobby-ul

 

La cina la restaurant

 

Dimineața la micul dejun

 

Statui impresionante decorează întreg complexul

 

Am trecut printr-o grădină extinsă pentru a ajunge la piscină

 

Grand Pool

 

Valley of the Waves cu piscina care imită valurile mării

 

La plajă; vremea era perfectă

 

Parcul de distracții acvatic

 

De la terasă

 

Vederi de la plajă, fără alte comentarii

 

Aleea cu elefanți

 

Podul suspendat face legătura cu o altă zonă din resort

 

Acolo am găsit The Maze

 

Labirintul văzut de sus la final

 

Super-oferta la bar 🙂

 

Vedere spre resort

 

În resort era amenajat un muzeu al satului

 

Colibele specifice fiecărui trib african

 

Am asistat la un spectacol cu muzică și dans tribal

 

La final o amintire împreună

 

Apusul peste Palace of the Lost City

 

Seara am mai trecut pe la cazinoul din complex

 

Nu ne-am băgat la jocurile mai serioase ci am stat pe la slot machines

 

Cină la restaurantul cu specific sud-african.

 

Turnul mare din hotel include o platformă de observație

 

Se poate urca sus pentru a observa panorama

 

Vedere peste Sun City

 

Vedere spre parcul natural Pilanesberg. Urma să mergem în safari