Norvegia. Țara Fiordurilor și a Aurorei Boreale – Partea 1

Norvegia este una din țările europene cele mai îndepărtate de noi. Este o țară renumită pentru vikingi, sutele de fiorduri, peisajele arctice și mai ales pentru Aurora Boreală – nordul țării fiind unul dintre cele mai bune locuri pentru a o observa.

Norvegia are o bogăție uriașă de petrol (locul 5 în lume) și gaze naturale (locul 3 în lume). Statul lor nu a dat pe nimic toate bogățiile astea, ci a angajat contractori plătiți care să le extragă pentru compania StatOil (cum sugerează și numele, o companie de stat), astfel aproape tot profitul încasat din asta revine statului. Dar ce face statul cu ei? Nu face autostrăzi inutile, borduri, săli de sport la sate sau stadioane în pantă. Nu! Investește în educație, medicina, fonduri de stat – de pensii și sociale. Așa au reușit norvegienii ca la 50 de ani de când au fost descoperite aceste resurse, să aibă cel mai înalt produs intern pe cap de locuitor din lume, întrecuți doar de Qatar și câteva micro-state. Norvegia nu face parte din Uniunea Europeană și nici nu a aderat la Euro (moneda este coroana norvegiană).

De mult am vrut să ajung aici dar am fost descurajat de faptul că este considerată cea mai scumpă țară din lume și mai ales de faptul că nu exista un zbor direct.

Prin mai, Wizz Air a introdus zborul București – Sanderfjord (Torp), un aeroport aflat la 100 de km de Oslo. La asta s-a adăugat și o promoție buna a companiei și am decis să merg în Norvegia, prețul biletului, 300 de lei dus întors.

Abia în momentul în care am început să caut cazări, mi-am dat seama că este cu adevărat o țară extrem de scumpă. O noapte la un hotel de 2-3 stele la “ofertă” costă ceva mai mult decât o cazare la 4-5 stele în majoritatea țărilor din lume. Am hotărât că dacă tot merg, atunci să încerc să văd cât mai multe locuri pentru că ieftin clar nu scăpam și cine știe când o să mă mai întorc.

Ca și mijloace de deplasare m-am uitat mai întâi la trenuri și asa am aflat că nu pot să ajung prea departe cu trenul, pentru că nu există trenuri de mare viteză. Compania națională, NSB oferă totuși trenuri moderne, confortabile cu orare foarte bune. Cu autocarul sau mașina nu se punea problema. Cum spuneam, norvegienii nu prea au autostrăzi decât puțin în jurul Oslo. De la Sanderfjord la Bergen am rezervat totuși un tren de noapte care face în 8 ore cei puțin peste 400 de kilometri.

Am avut noroc când am descoperit compania aeriană locală Norwegian, unde am găsit 3 zboruri exact la ce ore aveam nevoie și la niște preturi bunicele (cam 60 de euro zborul).

Urma să văd Bergen, oraș în mijlocul fiordurilor și cel mai cunoscut turiștilor, Trondheim, al doilea oraș al țării, Tromso, cel mai nordic oraș din lume mult dincolo de cercul polar și nu în ultimul rând capitala Oslo.

La final am planificat un traseu destul de dificil, chiar și pentru standardele mele. Aveam doar 4 zile întregi și urma să văd 4 orașe și încă câteva locuri, să merg cu 5 avioane, 4 trenuri, 3 vapoare și multe autocare de la aeroport în oraș! Așadar, plecam la drum cu mari speranțe de a vedea Aurora Boreala și de nu avea parte de nicio întârziere de tren sau avion 🙂

Traseul final:

Traseu Norvegia

1 thought on “Norvegia. Țara Fiordurilor și a Aurorei Boreale – Partea 1”

  1. Chiar o mare aventura… cred ca in patru zile ai reusit sa vezi ce e mai frumos si spectaculos din toata Norvegia. Aurora boreala este si un vis de-al meu… sper sa am si eu norocul tau 🙂

Leave a Reply